______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Közlekedési rendőröket tartóztattak le Máltán

hirdetés

A máltai rendőrség közlekedési osztálya igencsak komoly munkaerőhiánnyal küszködik, miután csalás vádjával az állomány több mint felét őrizetbe vették. A gyanú szerint a túlórákkal és az üzemanyaggal trükköztek a rend éber őrei.

 

Nem mindennapi akcióba kezdett a máltai rendőrség a hét elején. A közlekedési osztályon szolgálók több mint felét őrizetbe vették, miután felmerült a csalás gyanúja több esetben is.

Egészen pontosan azzal gyanúsítanak 30 embert az 50 fővel üzemelő osztályról, hogy évek óta teljesítés nélkül számolnak el túlórákat, ráadásul saját autóikba is a járőrkocsikba szánt üzemanyagkeretből tankoltak folyamatosan.

hirdetés

A máltai lakosok örültek az elszámoltatásnak, hiszen szerintük egy hatósági szerv csak akkor vehető komolyan, ha részlehajlás nélkül teszi a dolgát. Viszont hiába hívott be új embereket a kiesők helyére a helyi rendőrkapitány, sokan észrevették, hogy az eset óta alig lehet rendőröket látni az utakon, ami hosszú távon azért nem tesz jót a közlekedési morálnak.

A máltai rendőrség (meg úgy az egész ország) nem szűkölködik mostanság botrányokban, hiszen alig pár hete történt meg, hogy Lawrence Cutajar rendőrfőnök lemondott, miután azzal vádolták meg, hogy akadályozta a korrupciós ügyeket feltáró és 2017-ben meggyilkolt oknyomozó újságíró, Caruana Galizia ügyének felgöngyölítését.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button