______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A C-HR is csatlakozik a Toyota teljesítményorientált modelljei közé

hirdetés

Egyelőre nem hivatalosan megerősített az információ, de nagyon úgy tűnik, hogy nemsokára a bőség zavarával találkozhat, aki sportos GR Toyotát akar vásárolni. A Corolla izmosításáról tudtunk, a C-HR viszont most bukkant fel először ezen a listán.

 

A Toyota a hibrid rendszerek mellett komoly hangsúlyt fektet a Gazoo Racing nevével fémjelzett teljesítményorientált modellekre. A Yaris volt a sorban az első, majd jött a Supra, de ezek csak az első lépések egy új sport paletta kiépítésében.

Már korábban elhangzott, hogy a következő GT 86 és a Corolla szintén kap GR változatot, ám most az AutoExpress a belsős informátoraira hivatkozva hozzátette a C-HR szabadidő modellt is a listához. Az is kiderült, hogy az új Yaris GR hajtáslánca kerül be a kis SUV-ba, azaz 261 (Japánban 272) lóerős teljesítménnyel és 360 Nm-es nyomatékkal számolhatnak, akik befizetnek majd a csúcsváltozatra.

hirdetés

A Toyota lépése csak elsőre tűnik furcsának, jobban belegondolva a konkurens márkák szinte kivétel nélkül ugyan ezt a receptet készítik éppen elő a nagyközönségnek. Elég csak a Volkswagen T-ROC R-re, a Hyundai Kona N-re vagy a nemrég bejelentett Ford Puma ST-re gondolni, és máris beláthatjuk, hogy az SUV mánia idején nincsenek a kategóriában határok, az észszerűség pedig főleg nem játszik (például Audi SQ2 13 millió forintos induló áron…).

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button