______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Ford szerint alaposan átalakul a sportkocsik piaca

hirdetés

Dave Pericak, a Ford termékekért felelős igazgatója beszélt arról, hogy szerintük miként alakul át a teljesítményorientált autók piaca a jövőben. A lényeg az élmény, nem pedig a számok háborúja.

 

A Ford úgy tervezi, hogy még két évig marad gyártásban a GT szupersportkocsi, a Mustang is a modellciklus felénél jár, így lassan aktuálissá válik a kérdés: merre tovább? Dave Pericak, a Ford termékekért felelős igazgatója vázolta fel a gyár elképzeléseit.

A lényeg, hogy talán sosem volt annyira nehéz sportkocsit fejleszteni, mint manapság. Pericak külön kiemelte, hogy az az irány, amerre a jelenlegi szabályozások tartanak, egyértelműen a teljesítményorientált modellek kiszorítását eredményezi a piacról. Jól át kell gondolni minden lépést, hogy ne legyen extrém ráfizetés egy új sportkocsi piacra dobása. “Különösen nehéz úgy fejleszteni, hogy meg kell felelni egyes piacok erőteljes korlátozásainak, de közben globális szinten is eladható járgányt kell összehozni”-magyarázta az igazgató.

hirdetés

Mindezek után Pericak azonnal megnyugtatta a fanatikusokat, a Ford továbbra is elkötelezett marad a sportkocsik felé: “Amióta létezik a Ford, azóta képviselteti magát az autóversenyzés világában is. Ez a vérünkben van és továbbra is így lesz”.

A Ford szerint viszont egyértelműen változtatni kell a jelenlegi recepten. A “számháború” helyett a konstans élményre és teljesítményre kell helyezni a hangsúlyt. Ennek értelmében a 0-100-as sprint és végsebesség csata tehát szépen lassan háttérbe szorul és átveszi a helyét a vezetési élmény. És a Ford pontosan ezen a téren nyújt majd kiemelkedőt, már ha sikerül magukat az ígéretekhez tartani a jövőben is…

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button