______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kínában valaki 360 millió forintnyi összeget fizetett egyetlen parkolóhelyért

hirdetés

Hongkong városában a zsúfoltság miatt nem könnyű az autósok élete, főleg parkolás szempontjából. Ezért talán meg sem kéne lepődni, hogy itt dőlt meg az egy parkolóhelyért kifizetett legnagyobb pénzösszeg rekordja, ugyanis valaki 360 millió forintnyi összeget csapott az asztalra két felfestett csíkért meg néhány négyzetméterért cserébe.

 

Bár nálunk is meglepő számokkal szembesül, aki saját parkolóhelyet szeretne vásárolni magának, elenyésző összegekről beszélhetünk azokhoz képest, amikkel Kínában, egészen pontosan Hongkong különleges közigazgatási területén élők találkoznak. Ott ugyanis a népszerűbb helyeken egész vagyonokat lehet elkölteni parkolóhelyre, csak hogy biztosíthassuk magunknak, hogy ne kelljen órákat bolyongani hazaérkezve, vadászva azt a bizonyos rést a pajzson.

Most nemes egyszerűséggel a legtöbb egyetlen parkolóért kiadott pénz rekordja dőlt meg, amikor a South China Morning Post beszámolója szerint valaki 10 millió hongkongi dollárt, azaz 360 millió forintnyi összeget fizetett ki egyetlen parkolóhelyért. A rekorder felfestés nem meglepő módon Hongkong egyik legmódosabb lakókat tömörítő területén, a Victoria öböl fölé magasodó Nicholson hegyen kelt el, egészen pontosan “A csúcs” nevet viselő lakóparkban.

hirdetés

A legdrágább parkoló címet eddig szintén egy Hongkongban értékesített beálló birtokolta, egészen pontosan egy tavaly 7,6 millió hongkongi dollárért, azaz mintegy 270 millió forintért elkelt felfestésről van szó, amely egy irodaház aljában található meg.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button