______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Eltűnik az európai piacról a Nissan Navara

hirdetés

Évtizedek óta a platós kínálat egyik meghatározó eleme, most mégis arra a sorsra jut Európában a Nissan Navara, mint anno a belőle kialakított Mercedes X osztály is.

 

A pickupok világában jártas autósoknak nem igazán kell bemutatni a Nissan Navarát, hiszen a típus immár 1997-óta kínál alternatívát a szegmens szemlélődőinek. Sőt, azóta lett belőle egy rövid időre Mercedes is, de az X osztály anno nem igazán nyerte el a vásárlók kegyeit, ezért elég rövid pályafutását megkoronázandó, le is került a palettáról.

Most a Navara is így jár, legalábbis európai szinten. A Nissan ugyanis bejelentette, hogy idén év végén bezár a márka barcelonai gyáregysége, ahol a modell készül. Máshol gyártani tovább és behozni? Az meg nem éri meg, ugyanis kontinensünkön évről-évre zsugorodik a pickupok piaca, azaz míg 2018-ban Európában majdnem 170 ezer ügyfél tért be valamelyik szalonba egy platós modellért, ez a szám tavaly már alig érte el a 116 ezret.

hirdetés

“A Nissan Navara jelenlegi generációjának gyártása idén év végén leáll, amikor bezárja kapuit a spanyol gyártóüzemünk, ami azt jelenti, hogy a modell 2022 folyamán eltűnik az európai kínálatból. A fejlemény oka, hogy évről-évre egyre több vásárló fordul el a típustól, hogy helyette valamelyik modern és hatékony kisteherautónk mellett tegye le a voksát”- hangzik a gyártó közleményében.

A Navara tehát az ázsiai és az ausztrál vásárlóknak lesz továbbra is elérhető, az oda készülő kiviteleket továbbra is Thaiföldön gyártják majd.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button