______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kijelzőkben nem szenved hiányt az elektromos Porsche Macan sem

hirdetés

A Porsche elkezdte a Macan elektromos változatának a leleplezését. Első körben a belsőt mutatták meg a gyáriak, ahol bizony már három képernyővel találkozhatunk a műszerfalon.

 

A Porsche nemsokára tovább erősödik elektromos vonalon, azaz érkezik a Macan villanyos változata is. Bár hivatalos dátumot még nem tűzött ki a premierre a gyártó, valószínűleg nem állunk messze a leleplezéstől. Erre utal legalábbis, hogy megérkeztek az első gyári képek, mely első körben az autó belső terét fedik fel.

Ezeken a képeken elsőre feltűnik, hogy bizony ahogyan az az új Panamera esetében történt, a Macan belterében sem spóroltak a képernyőkkel. A 12,6 colos digitális műszeregység mellett természetesen ott van a 10,9 colos infotainment kijelző is, de a Macan EV-ben elől utazó utas is kap egy külön tapogatható képernyőt, melyen filmet lehet nézni vagy akár a közösségi média platformok is elérhetők lesznek. Menet közben is működik ez? Igen, ugyanis a harmadik képernyő úgy van kialakítva, hogy a sofőr hiába néz rá, nem lát rajta semmit.

hirdetés

Érdemes még kiemelni a kiterjesztett valósággal feldobott HUD megoldást is, mely nem csak a szokásos vezetést segítő információkat jeleníti meg, hanem navigációs üzemmódban folyamatosan felrajzolja a sofőr elé a helyes haladási irányt.

Technikai szinten keveset tudunk még a Macan EV-ről, de annyit már korábban elárult a Porsche, hogy a csúcsmodell 612 lóerős teljesítménnyel és 1000 Nm nyomatékkal rendelkezik majd, alaposan rálicitálva a jelenlegi kínálat tetejét képező GTS variáns 440 lóerőnyi tudására.

hirdetés

Az elektromos Macan tehát nemsokára érkezik, de a Porsche már most hangoztatja, hogy szó sincs a belsőégésű változatok leváltásáról egyelőre. A két változat előreláthatólag 2026-ig egymás mellett lesz majd jelen a palettán, aztán szépen lassan elengedik majd a kipufogós változatokat. Legalábbis ez a terv jelenleg, de addig még sok minden változhat.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button