______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Késve indul be a BMW iX gyártása

hirdetés

A világ még nem igazán készült fel az elektromos BMW iX-re a visszajelzések szerint. Úgy tűnik, hogy a sors is úgy akarja, hogy legyen még időnk emészteni a bajor gyártó történetének egyik legmegosztóbb autóját, azaz késik a gyártás beindítása.

 

A BMW igencsak bátran esik neki az elektromos jövőnek. Bátran, mert egy olyan autót sikerült összehozniuk, melynek megjelenése annyira megosztotta a rajongókat is, hogy a gyártó azóta külön kampányt épített fel arra, hogy márpedig ez igenis jó.

Most viszont úgy tűnik, hogy a sors esélyt ad arra, hogy még tovább emészthessük a villanyos bajor SUV formai megoldásait, ugyanis kiderült, hogy nem tudják majd elkezdeni a termelést az eredetileg tervezett időpontban, azaz 2021 második felében.

hirdetés

Az iXForums információi szerint ugyanis csak 2022 márciusában készül majd el az első példány. A késés okát egyelőre nem árulták el a szakik, ám nem lennénk meglepve, ha a globális félvezetőhiányra lenne visszavezethető ez is.

Az iX egyébként a BMW eDrive rendszerének ötödik generációjára épül fel két elektromos motorral és 496 lóerős összteljesítménnyel, illetve a 100 kWh-s akkumulátor csomagnak köszönhetően akár 500 kilométeres elektromos hatótávval.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button