______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kategóriát léphet a Nissan Leaf

hirdetés

A Nissan gőzerővel dolgozik az elektromos Leaf harmadik generációján, mely jelenlegi állás szerint már a crossover kategóriában képviselteti majd magát. Egy 2021-es tanulmány adhatja a dizájn alapját.

 

A Nissan a Leaf modellel alapozta meg a nevét az elektromos autók világában. Az első generáció már 13 éve rója az utakat, a második pedig öt éve kapható. Érthető, hogy már gőzerővel dolgoznak a japánok a következő felvonáson, amiről el is kezdtek információk szivárogni.

Persze, technikai értelemben még korai pontos tényekről beszélni, az Auto News Magazin egy belsős informátorra hivatkozva viszont egy nagyon fontos részletre világított rá. Ez pedig nem más, hogy a Leaf is felül a divathullámra a jövőben, azaz emelt hasmagasságú elektromos crossoverként kerül fel majd a palettára.

hirdetés

Egészen pontosan a 2021-es Chill-Out koncepció adja majd az alapokat, azaz egy kimondottan lapos formatervezésű crossover érkezésére számíthatunk a Juke és a Qashqai mellé.

Az is kiderült már, hogy a hivatalos premier jövőre várható, az akkumulátorok pedig Kínából érkeznek majd hozzá, ráadásul egy újabb generációt képviselnek majd 30 százalékkal megnövelt energiasűrűséggel. Ezáltal a ma megszokottakhoz képest érezhetően nagyobb hatótávról beszélhetünk majd.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button