______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Speedzone-merítés, avagy ez történt ezen a héten (2023.11.27-2023.12.03)

hirdetés

A héten az autózás több korszakából is merítettünk. A legidősebb tesztautónk már majdnem a 100-at tapossa, a legújabb forgalmazása pedig még csak most kezdődik majd meg. Persze, műszaki vonalon is mozgolódtunk, azaz megismerkedhettünk a fék működésével.

 

Ezen a héten minden az autózásról szólt, ráadásul több korszakra kivetítve. A régi MG modellek Csik lelki világára érthetően óriási hatást gyakoroltak, de a Honda Accord tesztautó is érdekes téma volt. Mindezek mellett beleshettünk a jövő kulisszái mögé is a Honda e:Ny1 teszteléssel, illetve a Bosch műhelyében tudhattunk meg érdekességeket a fékrendszer működéséről. Közben pedig tovább halad a Nózi-projekt is!

Szpíkzone S04E42: Év autója döntősök. Mitől jó egy autó? Mivel jár a futballsztár?

hirdetés

Honda Accord (2014): Csodadízel – második felvonás – Speedzone használtteszt

A Honda első dízele a koporsó-Accordban jelent meg, a világ pedig megdöbbenve állt a jelenség előtt: elsőre sikerült a csoda. A második Accord, amelyet ez a mintamotor hajtott, kevésbé lett sikeres, holott… Egy alig ismert titkos tippet fedünk fel.

Speedzone műhely: Nincs fontosabb

hirdetés

Teljesen mindegy, mi hajtja az autónkat: kompresszoros V8 vagy villanymotor, amíg kerekeken közlekedik, addig fék nélkül csak egy kertidísz lehet. A fékcsere könnyűnek és egyszerűnek tűnik, de ugyanolyan könnyű hibázni is. Az pedig nagy bajjal jár.

Honda e:Ny1: Ez a Honda nem belpiacos? – Speedzone teszt

Észbontó részletek, a belső tere lehetne egy nyolcvanas évek végi szuperhifi is, különben pedig kéjesen finom az egész. A Honda e:Ny1 nem egy tipikus japán exportautó.

Kompresszorral Mylord, vagy anélkül? (Speedzone S12E21)

Két MG-t és egy velük szinte összenőtt, lelkes tulajdonost mutatunk be nektek. Az egyik MG elég öreg, már hatvanhat éves. A másik meg… kilencven. És sorhatos. És kompresszoros. Mellesleg gyári versenyautó. Megfagytunk, de sose volt jobb napunk.

Vasárnapi Csík: Kezd mutatni valamit…

Dénesék nem teketóriáznak. Ha náluk van egy autótest, nekilátnak. Óriásit lépett náluk előre a Nózi ügye, aztán most mégis letérdelt egy időre, pedig közel a fényezés vége. De legalább a műszerfal készen van.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button