______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Jövőre debütál a Genesis arcfelismerő rendszere

hirdetés

A Genesis a 2023 modellévtől először alkalmazza bizonyos modelljeiben azt az arcfelismerő rendszert, mely alapján nem kell többet a kocsikulcsot magánál hordania a tulajdonosnak.

 

Az autógyártók egyre gyakrabban adnak hangot annak, hogy a hagyományos értelemben vett kocsikulcs vagy távirányító már a múlté. Ezért is egyre gyakoribbak a mobiltelefonos együttműködések, illetve más olyan megoldások kísérleti tesztelése is, mely kiránthatja a bajból a tulajdonosokat, ha éppen azok mondjuk otthon felejtik a gyári távirányítókat.

Most a Genesis be is jelentette, hogy már jövőre debütál bizonyos modelljeiben (pl GV60) az a biometrikus arcfelismerő rendszer, melynek a kamerája a B oszlop mögött helyezkedik el, és hajszál pontosan ismeri fel a betanított arcokat.

hirdetés

Így, miután feltanították, az autó magától beengedi az “ismerőseit”, akár van nála hagyományos távirányító vagy mobiltelefon, akár nincs. Ha sikerült az arcfelismerés, azt az oszlopra szerelt LED azonnal jelzi is.

Na de mit érünk azzal, ha bejutottunk, de az indításhoz mégis kéne a kulcs? A Genesis ezt a pontot sem ugrotta át, ugyanis a biometrikus szkennerrel felszerelt autók tartalmaznak majd ujjlenyomat-érzékelőt is, így ha az arcunk mellett az ujjunkat is megismertettük már korábban az autónkkal, akkor a beindítása sem jelent akadályt.

hirdetés

A gyártó külön hangsúlyozza, hogy a visszaélések elkerülése végett a szkennerek által begyűjtött adatokat az autó a saját rendszerébe raktározza el, azokat sehova sem tölti fel, még a márkaszervizek sem lesznek képesek ilyen jellegű információkat kinyerni vagy módosítani (törölni persze tulajdonosváltás esetén lehetséges) a későbbiekben sem.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button