______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

1000 lóerős elektromos szörnyeteggel készül Kína is

hirdetés

Az már köztudott, hogy a GMC a Hummer márkát egy 1000 lóerős elektromos pickupként hozta vissza. Úgy látszik, hogy ez a húzás felkeltette az érdeklődést a világ más tájain is, most például Kína válasza van készülőben a Mengshi márkanév alatt.

 

Alig pár éve a szupersportkocsikat gyártó cégek között bevett szokás volt a lóerők háborúja. A világ azonban változik, így most már az elektromos gyártók között alakul ki szépen lassan ez a tendencia, ráadásul nem is a lapos sportkocsik körében, hanem a méretes SUV modellek piacán.

A GMC Hummer megjelenésére reagálva ugyanis felbukkant egy kínai gyártó is, aki szintén egy bitang erős modellel készül. Név szerint a Dongfeng fennhatósága alatt tavaly megalakított Mengshi márkáról van szó, mely eddig belsőégésű motorral szerelt katonai járműveket mutogatott leginkább, most viszont civil pályára téved ráadásul teljesen elektromos hajtással.

hirdetés

Bejelentették ugyanis, hogy M-Terrain néven (mely koncepció szinten már korábban bemutatkozott) egy brutális villanyos terepjáró érkezik nemsokára, ráadásul már a technikai adatok is publikussá váltak.

A robusztus megjelenésű különlegesség a gyártó saját MORA platformjára épül fel, a meghajtásról pedig három elektromos erőforrás gondoskodik összesen 1000 lóerőnyi teljesítménnyel. Ehhez az energiát a 140 kWh-s akkumulátor-csomag szolgáltatja, aminek köszönhetően 500 kilométeres hatótávval kecsegtetnek a gyári adatok.

hirdetés

Akinek ez nem elég, az kérheti majd azt a megoldást is, mely az elektromos motorok mellett tartalmaz egy kis benzines erőforrást is, ami mintegy hatótávot növelő aggregátként dolgozik, a hajtásban nincs külön szerepe. Ezzel már 800 kilométert is képes megtenni a járgány annak ellenére, hogy ebben az esetben egy kisebb, 65 kWh-s akkumulátort használnak fel a gyáriak.

Az M-Terrain piaci bevezetését jövő év végén tervezik meglépni, az árazása egyelőre azonban teljes sötétségbe burkolózik.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button