______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Izgalmas sportkocsit készül bemutatni a Hyundai N-es részlege

hirdetés

A Hyundai idén is megtartja a teljesítményre kihegyezett N-es részlegének nagy bemutatóját. Az N-nap sztárja most egy igazi sportkocsi lesz, mely a múltat figyelembe véve lesz a jövő élményautója.

 

A Hyundai N-es részlege kimondottan a gyártó sportosabb modelljeivel foglalkozik. Izgalmas és adrenalindús járműveket villantanak a srácok már évek óta, de az elektromos átállás küszöbén kérdéses, hogy vajon mi lesz a jövőben a részleggel. A válasz most már adott: megmarad, ráadásul nemsokára azt is láthatjuk, hogy milyen formában.

Erre enged legalábbis következtetni, hogy a koreaiak a jövő héten megrendezésre kerülő N-nap alkalmával bemutatják azt az autót, mely egyszerre tiszteleg a múlt értékei előtt, de egyben a jövőt is képviseli. Ennél többet nem lehet még tudni, de a most kiadott kedvcsináló képek kimondottan érdekesek.

hirdetés

Nem az, amin egy elmosódott pacát láthatunk, hanem a másik, ahol a szóban forgó különlegességet oldalról láthatjuk, természetesen még letakarva. Akárhogy is nézzük, ez bizony egy lapos sportkupé lesz, hosszú orral és gigantikus hátsó légterelővel.

V6? Turbó benzin? Erre jelen esetben kevés az esély, leginkább egy elektromos sportkocsira számíthatunk a jövőt képviselve. A húzás már csak azért sem lenne váratlan, mert a Kia-Hyundai még 2019-ben elkezdett fejleszteni egy sportmodellt az elektromos specialista Rimac-al együttműködésben. Ez az együttműködés ugyan idén év elején hivatalosan is megszűnt, de akkor az ázsiaiak azt mondták, hogy elkészült a tervezett modell, melynek 2023-ban kell hivatalosan megérkeznie.

hirdetés

Ezen tények fényében mondhatni, hogy teljesen időszerű az elektromos Hyundai N sportkupé első bemutatója. Ha mégsem, akkor legfeljebb meglepnek mindenkit a gyáriak, mondjuk egy kimondottan versenypályára szánt bestiával. Mindenesetre érdemes lesz figyelni a bejelentésekre 15.-én már a reggeli órákban is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button