______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Itt az Alfa Stelvio kistestvére

hirdetés

A hivatalos leleplezés még nagyon odébb van, néhány kiszivárogtatott képnek köszönhetően már most megnézhetjük, hogy mi lett a látványos Alfa Romeo Tonale tanulmányból.

Az Alfa Romeo tovább bővíti a palettát, de ez csak a 2020-as idényben történik meg hivatalosan. Mindezek ellenére már most megnézhetjük leplezetlenül a Stelvio kistestvérét, amely nemrég még látványos tanulmányautóként díszelgett a Genfi Autószalonon.

Azt elsőre megfigyelhetjük, hogy a megjelenés jóval visszafogottabb lett a koncepcióhoz képest. Egyszerűsödtek a fényszórók, eltűntek a pengeéles visszapillantók, a belső tér sem futurisztikus. Megmaradt szinte érintetlenül viszont elől az alsó beömlő és hátul a kipufogó kiképzése, illetve a karosszéria domborulatait sem rajzolták át.

Mindent egybevetve érthető, hogy az Alfa könnyebben befogadhatóvá varázsolta a tanulmányt, hiszen nem titkoltan ettől a modelltől várják az eladások megsokszorozódását. Egészen pontosan jövőre már évi 400 ezer darabos értékesítéssel szeretnének büszkélkedni a jelenlegi 130 ezres szám helyett. Komoly növekedés lenne, de közel sem kivitelezhetetlen, hiszen a mai trendekkel bármikor eladható egy SUV modell, főleg ha újonnan került a kereskedésekbe.

hirdetés

A Tonale technikai hátteréről még nem mondtak el semmit az olaszok, csupán a tanulmány esetében tett ígéretre támaszkodhatunk, amikor azt mondjuk, hogy lesz belőle hibrid variáns is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button