______________________________________________________________
hirdetés
Autós HírekElektromos

Robotkarokkal tölt az Electrify America

hirdetés

Az automatizált töltési rendszer ötlete nem teljesen újkeletű, hiszen a Tesla már négy éve bemutatott egy ilyen robotizált megoldást. Ők nem dobták piacra, az Electrify America viszont most ezt lépi meg.

A Tesla még 2015-ben állt elő egy olyan elektromos autó töltő rendszerrel, mely nem igényel emberi beavatkozást. A nem kicsit ilyesztő (úgy nézett ki, mint egy robot kígyó) szerkezet azonban sosem került ki a gyárból, így a töltőállomásokon sem találkozhattunk vele.

Az Electrify America viszont időközben kifejlesztette a saját megoldását, mely már valamivel barátságosabb, pontosan úgy néz ki, mint a gyárakban található robotkarok egyike. Természetesen ez is magától nyitja az elektromos autók töltőfedelét, majd szépen csatlakoztatja a kábelt emberi beavatkozás nélkül. Ja, és ami a legfontosabb, ez már jövőre megtalálható lesz egy bárki által látogatható töltő telepen San Francisco belvárosában.

Most még csak parasztvakításnak tűnik az eszköz, hiszen ha már oda megy valaki az elektromos autójával, akkor a töltőkábelt is be tudja dugni, viszont ez a helyzet alapjaiban fog megváltozni majd az önvezető autók elterjedésével. Képzeljük el, hogy a munkahelyünk előtt kirak minket az autónk, majd el megy magától tölteni és parkolni. Ha pedig mennénk haza, akkor az iroda előtt felvesz és már száguldunk is az otthon kényelme felé.

Persze, az ilyen szintű rendszerek elterjedésére még várni kell, legalábbi ami a közutakon közlekedést illeti. Zárt, előre meghatározott térben már tökéletesen működik a dolog, például a Mercedes is a napokban mutatta be a saját parkolóházát, ahol az önvezető modellek emberi beavatkozás nélkül keresnek parkolóhelyet, majd jönnek vissza értünk a bejárathoz.

hirdetés

Címkék

Hasonló tartalmak

Back to top button