______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Itt a Hyundai legkisebb és legaranyosabb SUV-ja, és mi nem kapunk belőle

hirdetés

A Hyundai kimondottan az ázsiai piacra szánja az i10 alapjaira épülő új SUV-ját, mely a Casper nevet kapja. Nem a szellem, hanem egy gördeszkás trükk után.

 

Kimondottan aranyos és városi dimenziókkal rendelkező SUV modellt mutatott be a Hyundai. A Casper nem a közismert szellem után kapta a nevét, hanem a gyáriakat Bobby “Casper” Boyden 70-es években megalkotott gördeszkás trükkje ihlette meg. Nem tudtad? Gördeszkázni megint menő!

Még akkor is, ha az újdonság nem gördeszka alvázra, hanem arra a K1 platformra épül fel, melyet a Hyundai i10 és a Kia Picanto alatt is megtalálhatunk. Ebből adódóan a Casper kimondottan barátságos méretekkel rendelkezik, a hossza mindösszesen 3,6 méter, a szélessége pedig 1,6 méterre tehető.

hirdetés

A meghajtásról 1 literes szívó és turbós motorok gondoskodnak (az utóbbi esetben a hűtőmaszk fekete fényezést kap és megjelenik rajta néhány légbeömlő tölcsér) 76 és 100 lóerő közötti teljesítménnyel, ami több mint elegendő az újdonság visszafogott dimenzióiból adódóan.

Bármennyire cuki és beleillene az európai városi képbe is, a Casper sajnos csak az ázsiai piacon lesz jelen. Főként Koreában árusítják majd, de kap belőle India is szép számban. Kár, hiszen a Suzuki az Ignis piacra dobásával megmutatta, hogy nálunk sem csak a német prémiumoké a világ.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button