______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ford-motorral tér vissza a háromkerekű Morgan

hirdetés

A retró kinézetű járgányokkal foglalkozó Morgan kínálatába visszatér a háromkerekű klasszikus modell, de most már nem BMW-, hanem Ford-eredetű motorral.

 

A Morgan alig pár hónappal ezelőtt jelentette be, hogy távozik a kínálatból az egyik legikonikusabb modellje, a 3 Wheeler. A mindösszesen három keréken guruló klasszikus kinézetű különlegességet azért vette le a gyártó a palettáról, mert annak az S&S V-twin motorkerékpár erőforrása már nem teljesítette a szigorú európai emissziós normákat, az utódlás pedig továbbra is kérdéses volt. Egészen idáig.

A gyártó most ugyanis bejelentette, hogy már készül a következő felvonás, mely felépítés és dizájn tekintetében megmarad igazi klasszikusnak, a hajtáról viszont jóval modernebb motor gondoskodik majd. Mivel a Morgan 4 kerekű járgányait a BMW látja el erőforrással, így adna magát a feladathoz a bajor motorkerékpárok boxer felépítésű motorja, a gyártó azonban jelen esetben más partnerhez fordult.

hirdetés

Szó szerint, hiszen az új, háromhengeres motort a Ford szállítja majd, ráadásul nem turbós, hanem szívó kivitelben. Persze, ez azt is jelenti, hogy nem igazán számíthatunk 100 lóerő feletti teljesítményre, de az aprócska és könnyű autó eddig sem tudott 82 lóerőnél többet felmutatni, a dinamizmusra pedig nem igazán érkezett panasz.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button