______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A vártnál is brutálisabb a BAC Mono új generációja

hirdetés

A BAC leleplezte a Mono egyszemélyes szupersportkocsi új generációját, mellyel minden várakozást felül múltak. Egy utcai szörnyeteg, mely ráadásul képes megfelelni a legújabb környezetvédelmi normáknak is.

 

A BAC a Mono egyszemélyes utcai élményautó első generációját csaknem kilenc év után nyugdíjazta. Érthető, hogy nem kapkodták el, hiszen a nem mindennapi járgány még most is a legütősebb sportkocsik közé tartozik, a megjelenése pedig még évtizedekig képtelen lesz elöregedni. Ennek is köszönhető, hogy a most bemutatott második generáció első ránézésre akár egy enyhe ráncfelvarrás is lehetne.

A meghajtásról egy 2,3 literes turbós négyhengeres motor gondoskodik, mely 332 lóerő leadására képes 400 Nm nyomaték mellett. Ezek az adatok bármilyen sportkocsiban megállnák a helyüket, de azért azt ne felejtsük el, hogy az új Mono a karbonszálas műanyagok nem túl visszafogott használata miatt (még a kormányt is így oldották meg) csupán 570 kilós önsúllyal rendelkezik.

hirdetés

Ennek is köszönhető, hogy az elődnél 2 centivel alacsonyabb, de 2,5 centivel hosszabb második generációnak csupán 2,7 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy teljesítse a 100-as sprintet. Mindezek mellett fontos tény, hogy ezzel a motorral a Mono már képes teljesíteni az Euro 6d emissziós normát is, bár ez inkább a gyártónak számít a bírságok elkerülése miatt, a tehetős tulajdonosok ugyanis valószínűleg nem ezzel az adattal fognak felvágni a klubban.

Természetesen továbbra sem olcsó mulatság egy ilyen korlátozottan használható, ám annál nagyobb élményt adó járgány birtoklása. Az új generáció induló ára nem kevesebb, mint 166 ezer angol font, azaz nagyjából 63 millió forint.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button