Autós Hírek

Indul a Pikes Peak-en Ken Block 16 éves lánya

Lia Block azzal az egyedi Porsche 911-essel vág neki a hegyi felfutónak, amivel édesapja tavaly még rekordot szeretett volna felállítani.

 

A vér kötelez, azaz sokan nem tudják, de Ken Block 16 éves lánya is elkötelezett a motorsportok iránt. Nem csak elkötelezett, hanem számtalanszor bebizonyította már, hogy tud is vezetni. Idén például a Pikes Peak hegyi felfutónak ugrik neki édesapja tavaly elkészült Porsche 911 átiratával.

A Hoonipigasus névre keresztelt Porsche Ken Block igényei szerint lett átszabva a BBi Autosport segítségével nem más céllal, mint hogy új rekordidőt állítsanak fel vele a Pikes Peak-en. Ezt szem előtt tartva az autó 4 literes hathengeres ikerturbós erőforrásából nem kevesebb mint 1400 lóerős teljesítményt sikerült kipréselni, ami Ken számításai szerint a GPS adatok alapján önmagát szabályzó futóművel már elegendő lett volna a VW ID.R 7 perc 57 másodperces idejének megdöntéséhez.

Sajnos technikai problémák miatt Ken Block már a verseny előtti tesztelések alatt kénytelen volt letenni ezen törekvésekről, de tervei között szerepelt, hogy idén újra megpróbálja megfutni a távot. Sajnos, erre már sosem lesz többet lehetősége.

A lánya, Lia Block pontosan ezért pattan be idén a Porsche volánja mögé. Nem cél most a rekord felállítása, viszont Lia úgy érzi, hogy ezzel méltóképpen tiszteleg majd édesapja emléke előtt. Mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button