______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Illegálissá vált az EU-ban a Rolls-Royce világító szobrocskája

hirdetés

Az Európai Unió hivatalosan is betiltotta a Rolls-Royce világító orrdíszét, azaz ilyen szobrocskával senki sem vehet részt innentől a forgalomban. Igen, azoknak is át kell szereltetni a több ezer eurós extrát, akik eddig birtokolták azt.

 

Az Európai Unió évről évre vizsgálatot tart az autóipar különleges megoldásaival kapcsolatban. Nemrég az autókra szerelhető világító külső kiegészítők kerültek terítékre, ami bizony a Rolls-Royce világító Spirit of Ecstasy szobrocskájának a végét is jelenti. Miért? Mert mostantól tilos azt használni közúti forgalomban fényszennyezésre hivatkozva!

Az igencsak feltűnő extra először a 2011-es 102EX koncepción tűnt fel, de nemsokára már bárki megrendelhette azt számtalan modellhez potom 4500 dolláros, azaz majdnem 1,4 millió forintos áron. Éltek is sokan a lehetőséggel, hiszen aki 100 milliót költ egy autóra, annak már nem igazán számít ez a tétel, viszont jóval feltűnőbb jelenség lett tőle az autó, főleg az éjszakai gurulások alkalmával. Pontosan ezzel van baja az EU döntéshozóinak, így az nem maradhat tovább terítéken! Készült erre azért a Rolls-Royce is, hiszen a vizsgálat kezdetekor, még 2019-ben kiértesítették a kereskedőket, hogy nem lehet tovább rendelni a világító szobrocskát. Arra viszont talán ők sem számítottak, hogy a szabályozások visszamenőleg is érvényesek lesznek, azaz azok is fényvesztés elé néznek, akik korábban megvásárolták a kiegészítőt.

hirdetés

A gyáriak meg is kezdték a tulajdonosok értesítését, akiken jelentős mértékben múlik majd, hogy miként oldják meg a felmerülő problémát. A vásárlók választanak majd ugyanis a felmerülő módszerek közül. Esetleg szóba kerülhet a szobor alatti világítás kiszerelése, de akár a teljes dísz ezüstre vagy aranyra cserélése is szerepel alternatívaként. Természetesen a gyártó pénzben is kompenzálja majd a vásárlókat. “Mi teljesen jó indulattal kínáltuk ezt az opciót, de sajnos most a saját hibánkon kívül ki kell iktatnunk minden egyes eladott példányt”- mondta szomorúan a Rolls-Royce szóvivője.

Címkék

Hasonló tartalmak

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button