______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Erősebb változatot kapott a Cupra Born

hirdetés

A Cupra első elektromos hot hatch modellje a Born erősebb változata lett. 326 lóerővel és sportosra hangolt futóművel jön a VZ kivitel.

 

A Cupra Born immár három éve mutatkozott be. Ez már lényegében a modellciklus fele, így lassan időszerű lenne egy frissítés. A gyártó azonban nem éppen ezt lépte most meg, hanem még a frissítés előtt kiadták a modell tovább erősített, sportos változatát.

Ez a Born VZ, mely érdekes módon első ránézésre nem árulja el magáról, hogy itt valami gyári erősítésről van szó. Nem módosítottak a lökhárítón és nincs méretes hátsó légterelő sem. Még a feltűnő diffúzor utánzat is megtalálható az eddigi Born modelleken is.

hirdetés

Az igazi változtatások így természetesen a nem látható részeken találhatók. Például a VZ modell elektromos motorja már 326 lóerőt küld a hátsó tengelyre, ami az alapváltozathoz képest egészen figyelemreméltó 95 lóerős előrelépést jelent.

Ezzel a Born 5,7 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra, a végsebessége pedig 200 kilométeres tempóban van meghatározva.

hirdetés

A DCC Sport futómű is kapott egy kis áthangolást, jobb úttartásra és kanyarstabilitásra számíthatnak a sportos kivitel vásárlói. Mindezek mellett az erősebb motor mellé megnövelt teljesítményű akkumulátort társítottak a gyáriak, a 79 kWh teljesítményű csomag 570 kilométeres hatótávot garantál.

A Born VZ forgalmazása az év második felében kezdődik majd meg a jelenlegi tervek szerint.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button