Autós Hírek

Időigényes a Bentley Bentayga Speed gyártása

Sosem szánták tömegmodellnek, így nem is két perc a leggyorsabb szabadidő modell gyártása. Egy Bentley Bentayga Speed csaknem 16 munkanap alatt készül el.

 

A Bentley Bentayga lényegében a Volkswagen Touareg alapjaira épül fel, ám annyi az egyedi részlet és a luxus megoldás rajta, hogy a két modell gyártási folyamata közel sem azonos. Ennek köszönhető, hogy míg egy Volkswagent kevesebb mint egy óra alatt összeraknak a gépek, addig a Bentayga Speed-en csaknem 127 munkaórát, azaz 16 munkanapot dolgoznak az emberek.

A Bentley munkafolyamatokra lebontva is közzétette az adatokat. Ebből kiderül, hogy csak a fa díszítések elkészítése 10 órát vesz igénybe, a bőrözés további 8 órát emészt fel. A többrétegű fényezés 24 óra alatt készül el, a 6 literes W12-es motor összeszerelése 13,4 órán keresztül tart. Ha ezekkel megvagyunk akkor már csak a külön-külön elkészült darabokat kell összeilleszteni 19 óra alatt és kezdődhet is a leghosszabb folyamat: a tesztelés és a minőségi ellenőrzés. Mert bizony ez is a folyamat része, azaz minden egyes elkészült Bentayga Speed egy 52 órán keresztül tartó “átadáson” megy keresztül mielőtt elindul az új tulajdonosához.

Ennek, na meg a még mindig töretlen SUV mániának köszönhetően már nem is olyan meglepő az a bizonyos csaknem egy éves várakozási idő, amit a most a szalonba tévedők tapasztalhatnak meg.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button