______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Törli a tervezett nyári leállásokat a Ford az amerikai üzemekben

hirdetés

Mivel a még mindig tartó félvezető-hiány miatt jelentős lemaradásban vannak az eredetileg tervezetthez képest a gyártók, szó sem lehet még egy esetleges nyári leállásról is a Ford szerint. Az alkalmazottak szabadságának átütemezését kérik.

 

Még javában dübörög a félvezető-hiányra visszavezethető leállási hullám, azaz sorra jelentenek be kisebb-nagyobb kényszerpihenőket a gyárak, mert nem jutnak hozzá a modern autógyártáshoz elengedhetetlen számítástechnikai csipekhez. Érthető módon sokan viszont már azt tervezgetik, hogy mi lesz, ha végre helyre áll a rend. Leállás biztos nem!

Ezt a Ford jelentette be Amerikában, azaz a minden évben esedékes nyári leállás ezúttal nem történik majd meg, az ilyenkor esedékes karbantartásokat mostanság, a kényszerpihenők alatt oldják majd meg. Valamilyen szinten érthető is a döntés, hiszen az ütemtervhez képest a Ford is erős lemaradásban van a kiesések miatt, ami kritikusan fontos olyan helyzetben, amikor a pandémiás folyamatokat már éppen kezdi kiheverni az autóipar, azaz folyamatosan emelkednek világszerte az értékesítési adatok.

hirdetés

“Megértjük, hogy a jelenlegi zavarok mindenkinek kényelmetlenek. Azt is tudjuk, hogy az új nyári menetrend kiábrándító lehet azoknak, akik akkora tervezték a szokásos évi szabadságukat. Megértést kérünk mi is”- hangzott John Savona, a Ford termelési alelnökének a nyilatkozata.

forrás: Detroit Free Press

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button