______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Hivatalos, hogy nem hivatalos az SSC sebességrekordja

hirdetés

Ahogy arról egy hete mi is beszámoltunk, az SSC Tuatra megdöntötte a széria autók szárazföldi sebességrekordját. Vagy mégsem? Egy igencsak kínos turpisságra derült fény, avagy a rekord hitelességéért felelős DEWETRON hivatalos közleményben zárkózott el a dologtól.

 

Szenzációként robbant pontosan egy hete a hír, hogy a Shelby SuperCars megdöntötte a széria modellek sebességrekordját, amikor 508,7 km/órás átlagsebességet értek el az új Tuatara supersportkocsival. Legalábbis akkor így tűnt, most viszont alapjaiban változott meg a helyzet a DEWETRON GmbH közleménye után.

A DEWETRON egy olyan osztrák cég, mely nagy pontosságú teszt- és mérőberendezéseket fejleszt, amiket előszeretettel alkalmaznak rekorddöntések hitelesítéséhez is. Az SSC is őket jelölte meg minden létező forrásban, mint az adatok hitelességéért felelős felet, ám egy apróságot elfelejtettek: ténylegesen bevonni az osztrák csapatot a tesztelésekbe és a rekord felügyeletébe.

hirdetés

Ezt Christoph Wiedner, a DEWETRON igazgatóságának a tagja jelentette be egy igencsak lényegre térő közleményben. “Az SSC North America weboldalán és a különböző Youtube csatornákon felmerülő állításokkal ellentétben, a DEWETRON semmiféle adatot nem hitelesített sem a próbák sem pedig a tényleges rekorddöntési kísérletek alatt. A cég egyetlen alkalmazottja sem volt jelen a tesztelés és az előkészületek során sem. Mivel a mérési adatok eredményei nagyban támaszkodnak a megfelelő beállításokra és rendszerkalibrálásokra, illetve más tényezőkre is, a cégünk nem tudja garantálni a tényleges eredmény pontosságát és hitelességét”- hangzik az eléggé egyértelmű állítás.

A jelek szerint az SSC tehát DEWETRON műszereket használt, de azok nem estek át hitelesítésen, tehát nem lehetett volna őket megjelölni bizonyító erejű tényezőnek. Érthetetlen és annál kínosabb a baki, amivel nem csak a rekorddöntési kísérlet vesztette el a hitelességét, hanem bizony a Shelby SuperCars is. Van, aki legalábbis ezek után komolyan vesz majd egy esetleges újabb próbálkozást? Nem könnyű ezt eldönteni…

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button