Autós Hírek

Koncepcióautó gyerekeknek, avagy itt a legkisebb elektromos Hyundai

A Hyundai 45 koncepció pontos kicsinyített mása a koreaiak legkisebb járműve, mely természetesen teljesen elektromos és minden pontja a szórakoztatás és a környezettudatosság jegyében készült.

 

Az a szép a modern technológiában, hogy a segítségével a gyermekeinknek is meg tudjuk adni azt, amire éppen mi is vágyunk. Ha te mondjuk egy elektromos jövőbe mutató tanulmányautóra vágysz, akkor most te is megtaláltad a “kicsi én” verzióját ennek a fura vágyakozásnak.

A Hyundai ugyanis egy új elektromos járgánnyal rukkolt elő, mely nem más, mint a 45 Concept pontos kicsinyített mása, természetesen a tetőt leszámítva. Az egyelőre külön elnevezéssel el nem látott kisautó ráadásul ugyan úgy a környezettudatosság jegyében készült el, mint az igazi, a Hyundai jövőképét előrevetítő koncepció.

A karosszériája ugyanis fa elemekből lett kialakítva, a meghajtást pedig két DC elektromotor látja el, melyek együttesen 7 kilométeres óránkénti sebességre képesek felgyorsítani a különlegességet. Persze, ez nem valami nagy tempó, de nem is vágyik az ember arra, hogy kimagyarázza a gyerkőcöt a sebességmérőre mutogató rendőr előtt.

Az elektromos hatótávról még nem mondott semmit a Hyundai, de annyit azért hozzátesznek humorosan, hogy “szerintünk a vezető örömteli kacagása képes megnövelni a hatótávolságot, azaz a kocsit elláttuk Adaptív Érzelmi Irányító technológával is”.

Külön kiemelendő még, hogy a gyermekeknek szánt 45 Concept LED-es lámpái ugyan azt a mintázatot jelenítik meg, mint az igazi fényforrásai. Kicsi, de zseniális részlet! Már csak el kéne kezdeni beárazni és árusítani, hogy ha már az átlag ember számára ez nem lehetséges, legalább a kicsik tudják meg, hogy milyen érzés egy igazi tanulmányautót vezetni és birtokolni!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button