______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Megújult a Fiat Tipo, még egy crossoveresített változat is felkerült a palettára

hirdetés

A Fiat háza táján ugyan az elektromos 500-as széria mostanság a legfőbb téma, ám nem szabad elfeledkezni a kiváló ár-érték aránnyal rendelkező Tipo modellről sem, mely most egy nagyszabású modellfrissítésen esett át.

 

A Fiat nagy dobása volt 2015-ben a Tipo modellnév felélesztése egy kimondottan jó ár-érték arányú és megkapó küllemű autóval. Azóta azonban eltelt 5 év, ami rengeteget számít az olcsóbb kategóriában is, így érthető, hogy modellfrissítésre adta a fejét az olasz gyártó.

A frissítés külső tekintetében az új lökhárítókon és a LED-es fényszórókon érhető legkönnyebben tetten, de nem szabad elmenni azon tény mellett sem, hogy sokat változott a hűtőrácsra szerelt embléma is. Annyit, hogy most már az nem is embléma, hanem egy méretes FIAT felirat. Újak a felni dizájnok is, melyek 16 illetve 17 colos méretben kerülhetnek az autóra felszereltségi szint és pénztárca függően.

hirdetés

A belső térben digitális műszerezettséggel és új kormánykerékkel találkozhatunk, de hangsúlyos változtatásnak számít a 10,25 colos kijelző is, melyen már az FCA csoport legmodernebb UConnect 5 infotainment rendszere fut.

Ami viszont ezeknél is fontosabb, hogy egy teljesen új  modellváltozat is megjelenik a palettán. A Tipo Cross az elnevezéséhez méltóan a crossoverek szerelmeseinek lehet kiváló alternatíva a maga hangsúlyos műanyag burkolataival és az alap változatokhoz mérten 4 centivel megemelt hasmagassággal.

hirdetés

Újdonságokból a motorpalettára is jutott, itt van például mindjárt a 100 lóerős 1 literes háromhengeres benzines egység, mely a már korosodó 1,4 literes 95 lovas motort váltja fel jelentősen kedvezőbb fogyasztási és emissziós értékekkel. Dízel fronton is javítottak a gyáriak, azaz az 1,6 literes Multijet gázolajos most már 130 lóerős az eddigi 120 helyett.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button