Autós Hírek

Hibridként is kapható már a Land Rover Discovery és az Evoque

A Land Rover lerántotta a leplet arról a két modellváltozatról, melyekkel a szigorodó környezetvédelmi normákra szeretnének válaszolni. Ez a konnektoros hibrid Discovery és az Evoque P300e.

 

A környezetvédelmi szabályozások folyamatos szigorítása alapvetően alakítja át a gyártók karakterét. Például míg anno elképzelhetetlen volt a három henger és a hibrid hajtás a Land Rover kínálatában, ma már ezzel is szembesülhetnek a vásárlók. Leleplezték a P300e kiviteleket.

Bizony, nemsokára nálunk is elérhetővé válik a hibrid Discovery és az Evoque, melyekben egy 1,5 literes háromhengeres benzines egységet találhatnak a vásárlók, természetesen villanymotorral kiegészítve. A rendszer összteljesítmény így 307 lóerő, ami azért nem mondható kevésnek, ráadásul zöld rendszámmal is felruházhatók lesznek a szóban forgó variánsok, mivel a tisztán elektromosan megtehető hatótáv mindkét esetben eléri a 60 kilométert.

Mindezek mellett azt is hangsúlyozza a gyártó, hogy hiába a nagy önsúly, az Evoque 1,4 a Discovery pedig 1,6 liternyi üzemanyaggal is beéri 100 kilométeren, ha úgy indulunk útnak, hogy fel van töltve teljesen az elektromos rendszert ellátó akkumulátor. Spórolj, és vegyél Land Rovert. Furcsa világot élünk na…

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button