______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Újraindul a Seat, koronavírusra tesztelik az alkalmazottakat

hirdetés

Ahogy a legtöbb gyártó, úgy a Seat is újraindítja az európai autógyárait. Természetesen szigorú biztonsági intézkedések mellett folytatódik a termelés.

 

A járvány ugyan még nem zajlott le Európában, ám egyre több gyártó látja be, hogy gazdaságilag tarthatatlan helyzetet eredményez, ha még sokáig állnak a gyártósorok. Ezért szépen lassan mindenki újra nekikezd a termelésnek, természetesen szigorú biztonsági és egészségügyi szabályozások mellett.

Talán mind közül a Seat áll a legkomolyabban a járvány alatti újrakezdéshez, ők ugyanis a szokásos intézkedések mellett, mint például a munkások közötti távolságtartás biztosítása és a gyakori fertőtlenítés, az európai gyártók közül először jelentették be, hogy minden egyes alkalmazottat tesztelnek koronavírusra a munkába állás előtt.

hirdetés

Ez annyit tesz, hogy hetente 3000 embert ellenőriznek, hogy mire újra elindul a termelés, már mind a 15 ezer munkavállalónak meglegyen az eredménye. Ezzel megakadályozható, hogy a gyár területén egymás fertőzzék az emberek, ezáltal újabb gócpontokat alakítva ki.

Természetesen az egyszeri szűrés mit sem ér, hiszen munkaidőn kívül később bárhol összeszedhetik az emberek a vírust, így a Volkswagen csoport folyamatos, akár heti szinten történő ellenőrzéseket tervez a vészhelyzet idején.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button