Autós Hírek

Készül az elektromos autóversenyzésre a Ford, kezdetnek egy brutális drag Mustang megteszi

A Ford azon gyártók között van, akik az átlagnál nagyobb lendülettel készülnek az autósport villanyos átállására. Sokat fejlesztenek ebbe az irányba, amit most egy nem éppen hétköznapi elektromos drag Mustang segítségével bizonyítanak be.

 

Ahogy az utcai autók elmozdulnak elektromos irányba, úgy lesz elkerülhetetlen, hogy a villanyos hajtás egyre nagyobb mértékben törjön be az autóversenyezés világába is. Ezért sok márka fejleszt hangtalan, ám brutális pályaautókat, és ide tartozik a Ford is.

A srácok ráadásul most nem mindennapi módon prezentálták az elkötelezettségüket: bemutattak egy drag versenyautót elektromos alapokon. Mivel egyelőre prototípusként emlegetik a Cobra Jet elnevezéssel ellátott projektet, így a technikai részletekbe nem mentek bele a bemutatón, azt viszont elárulták, hogy teljesítményben és potenciálban nem lesz hiány: 1400 lóerőt képes leadni, a negyedmérföldes távot pedig kevesebb mint 8 másodperc alatt teljesíti.

“A Cobra Jet projektre mi úgy tekintünk, mint egy lehetőségre a későbbi elektromos versenyautó hajtásláncok fejlesztésében. Most van egy viszonyítási alapunk, ennél kell minden tekintetben jobbat csinálni a jövőben”- mondta szerényen Mark Rushbrook, a Ford Performance vezérigazgatója.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button