______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Mild hibrid lett a Suzuki Swift Sport, igaz emiatt vesztett a dinamizmusából is.

hirdetés

Általában a sportos modelleket úgy fejlesztik a gyártók, hogy minden egyes frissítéssel erősítsenek rajtuk. A Suzuki most inkább a takarékosabb irányba mozdult el, ami miatt valamivel gyengébb lett 2020-ra a Swift Sport.

 

A Suzuki lerántotta a leplet a Swift Sport 2020-as frissítéséről. Igazság szerint nincs meglepetés a dologban, hiszen akárcsak a paletta többi tagja, most már ez a modell is mild hibridként kapható, viszont jobban belegondolva mégis felfedezhető egy szokatlan fordulat: a frissebb verzió gyengébb, mint az eddigi.

Az történt ugyanis, hogy a takarékosság jegyében a Vitara és az SX4 S-Cross hajtáslánca jelent meg az autóban, azaz továbbra is marad az 1,4 literes turbós négyhengeres egység, ám ez a változat a 48 voltos akkumulátorral és az indító- , illetve rásegítő elektromotorral kiegészítve már “csak” 130 lóerőt képes leadni az eddigi 140 helyett. Ennek, és a 15 kilós súlytöbbletnek köszönhetően érezhetően visszafogottabb lett a dinamizmus, a 100-as sprintet például kerek egy másodperccel lassabban teljesíti az újdonság. Cserébe viszont kevesebbet eszik a Swift Sport és a károsanyag-kibocsátását is sikerült 127 g/km-re csökkenteni.

hirdetés

De hogy ne csak az legyen kihangsúlyozva, amiben kevesebb a 2020-as modellévre felkészített Sport: most már alapáron kapjuk meg a LED-es fényszórókat és az adaptív tempomatot, az extra listában pedig megjelent az oldalról érkező forgalmat is figyelő balesetmegelőző rendszer és táblafelismerő is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button