______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kémkedésért kerülhet börtönbe a Volvo egyik üzleti tanácsadója

hirdetés

Az ipari kémkedés mindig is jelen volt az autóiparban, ám a szoftveres és elektromos korszakban egyre komolyabb mértéket ölt a dolog. A Tesla után a Volvo is fogott egy kémet, aki információt szállított az oroszoknak.

 

Az ipari kémkedés lényegében reneszánszát éli a szoftverek és a számítástechnika világában. Eddig főleg a Tesla esetében kerültek nyilvánosságra ilyen ügyek, ám most a Volvo is csatlakozott a sorba, ugyanis sikerült egy fontos adatokat kiszivárogtató alkalmazottat megcsípniük.

Az egyelőre meg nem nevezett ember egészen pontosan üzleti tanácsadóként dolgozott a kínai tulajdonban álló svéd márkánál, ám úgy tűnik, hogy ténykedése alatt nem csak információkat adott, hanem bizony szivárogtatott bőven kifelé is.

hirdetés

A vád szerint emberünk a Volvo és a Scania márkáktól is szerzett adatokat, amiket aztán lemásolva, vagy csak szimplán a képernyőt lefotózva tovább értékesített a piacon. Kinek? Véletlenül pont az oroszoknak.

“A férfit egy orosz diplomatával való találkozása közben fogták el, ahol éppen 27 800 svéd koronát (3360 dollárt) kapott az adatokért cserébe”- mondta Mats Ljungqvist, az üggyel foglalkozó ügyész. Ha a vádak erős lábakon állnak (márpedig a tettenérés eléggé ilyennek tűnik), akkor várhatóan 6 évnyi börtönnel kell szembenéznie a plusz jövedelemre vágyó, túlságosan buzgó tanácsadónak.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button