______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Gyártásba kerülhet a Hyundai múltidéző sportkocsi-koncepciója

hirdetés

Egy gyári szivárogtatás mutatott rá arra, hogy a Hyundai nem engedi el az N Vision 74 koncepció kezét. Sőt, 100 példány erejéig gyártásba is kerül majd, ráadásul erősebb is lesz a kész változat, mint a tanulmány volt.

 

A Hyundai még tavaly nyáron mutatta be azt a koncepcióját, mely modern megoldásokkal ugyan, de erősen a múltba tekint vissza. Ez volt az 1974-es, Giorgetto Giugiaro által megrajzolt Pony kupé által inspirált N Vision 74 tanulmány, mely retro megjelenéssel és üzemanyagcellás elektromos hajtással hívta fel magára a figyelmet.

A gyártó a bemutató után nem sokat publikált az autóról, most viszont a koreai ETNews hírügynökség tudomására jutott, hogy szépen csendben azért dolgoztak serényen a járgányon. Olyannyira, hogy a jelenlegi tervek szerint 100 példány erejéig elkezdik gyártani, az első megrendelt autók pedig 2026 folyamán érkeznek majd meg a tulajdonosokhoz.

hirdetés

Fontos azonban, hogy a 100 darabból csak 70 kerül magánkézre, 30 példányt kimondottan versenyautóként építenek meg a szakik. Persze, ez csak pár homologizációs különbséget jelent majd a pályára és az utcára szánt verziók között, az üzemanyagcellás hajtáslánc marad közös pont.

Érdekesség még, hogy a jelenlegi információk szerint a végleges N Vision 74 már 800 lóerőt fog tudni kipréselni a két, hátsó tengelyre épített elektromos motorjából, ami jóval több, mint amit a tanulmány fel tudott mutatni.

hirdetés

Természetesen ennél pontosabb specifikációk egyelőre még nem ismertek, azt viszont már most biztosra lehet mondani, hogy a koreai különlegesség nem éppen az olcsó árkategóriát fogja majd képviselni, hanem inkább a tehetős fanatikusokat célozza majd meg vele a Hyundai N-es részlege.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button