Autós Hírek

Jövőre elektromos utódot kap a Volvo S90

A Volvo az elmúlt években komoly lépéseket tett a villanyosítás világa felé, hiszen majdhogynem egy komplett elektromos crossover palettát építettek ki. Most következnek a szedánok, melyek közül elsőként az S90-es zászlóshajó kaphat hangtalan utódot.

 

A Volvo elég komoly kínai ráhatással ugrott neki a villanyosítás korának, aminek meg is lett az eredménye. Egymás után érkeztek az elmúlt években az újabbnál újabb tisztán elektromos modellek a palettára, melyeknek volt egy közös pontja: mindegyik a crossover vagy az SUV kategóriát képviselte. Most azonban úgy tűnik, hogy más elektromos szegmensben is kipróbálja magát a gyártó és jövőre meg is érkezik az első elektromos szedánjuk.

A Teknikens Värld információi szerint ugyanis már megkezdődött a S90 utódjának szánt elektromos kivitel tesztelése egy kimondottan erre a feladatra szánt példánnyal, amit Kínában gyártottak le. Természetesen a hivatalos leleplezés előtt nagyon vigyáznak arra az illetékesek, hogy a dizájn ne bukjon le idő előtt, így a tesztpéldány legyártását csak egy a gyártósor előtt Top Secret felirattal pózoló munkásokat ábrázoló képpel jelentették be.

A projekt jelenleg még V551 kódnéven fut, de a szalonokba érkező, SPA2 padlólemezre épülő modell hátulján már jó eséllyel az ES90 felirat díszeleg majd. Technikai szinten egyelőre csak azt lehet tudni, hogy lesz 1, illetve 2 motorral rendelkező változat is, illetve a legnagyobb kérhető akkumulátor az EX90 esetében már megismert 111 kWh teljesítményű csomag lesz.

Érdekesség még, hogy a forrás szerint a villanyos S90-es nagyobb lesz, mint a jelenlegi, kifutó szériás változat. A maga 5 méteres hosszával és csaknem 2 méteres szélességével egy igazi elektromos “bálnára” számíthatnak majd a vásárlók, természetesen az ezzel járó gigantikus tömeggel együtt.

A hivatalos premierre 2024 tavaszán számíthatunk, a gyártás a tervek szerint pedig már nyáron meg is indulhat.

(a képeken a jelenleg futó hibrid S90 Recharge modell látható)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button