______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Gyári alkatrészekkel igyekszik életben tartani az első MX-5 generációt a Mazda

hirdetés

Ismét elkezdte gyártani az első generációs MX-5 főbb alkatrészeit a Mazda, hogy ezzel is segítsen eredeti állapotban megőrizni a most már lassan gyűjtői értéket is képviselő kis kétüléseseket.

 

A Mazda 1989-ben rukkolt elő a kisméretű kétüléses élményautójával, mely nálunk Európában MX-5, a világ más tájain pedig Miata néven vonult be a köztudatba. Azóta már a negyedik generáció rója az utakat, de a recept még mindig változatlan, azaz a siker kulcsa a vezetési élményben és a kiváló ár-érték arányban leledzik. Na de hiába a megannyi felvonás, az NA generáció, mint az úttörő MX-5-ök legfőbb képviselője ma már gyűjtői értékkel is rendelkezik, így nem csoda, hogy beállt a gyártó is a tulajdonosok mögé igencsak komoly alkatrész támogatással.

Az első generáció főbb elemeit tehát ismét gyártják Japánban az eredeti tervek és adatok alapján, de teljesen modern gyártási technológiával. Ennek köszönhetően a rajongók nem csak hogy eredeti alkatrészekhez juthatnak hozzá, de azok minősége még jobb is, mint amit anno szereltek bele az autókba. Nem mintha lett volna már ekkortájt is eget rengető baj a Mazda minőséggel, de azért 30 év nem elhanyagolható a technika fejlődése terén.

hirdetés

A közlemény szerint a Mazda az európai klubokkal tárgyalt arról, hogy pontosan milyen elemeket kéne újra elkezdeni gyártani, aminek az eredménye egy egészen pontosan 156 különböző tételt tartalmazó lista lett olyan alkarészekkel, mint például a komplett vászontető, a főbb motorikus összetevők és a belső könnyen kopó mégis normális minőségben beszerezhetetlen részegységei. A régi felnik is újra megvásárolhatók, melyek dizájnja nem változott, viszont a gyártási lehetőségeknek köszönhetően könnyebbek, mint amit a kocsi megjelenésekor tapasztalni lehetett.

“A célunk, hogy a hivatalos szervizhálózatunkon keresztül segítsünk a tulajdonosoknak, hogy meg tudják őrizni az MX-5 modelljüket igazi Mazdának”- hangzik a japán gyártó álláspontja. NA tulajdonosok! A Mazda még mindig veletek van!

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button