______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A világító embléma trollkodja szét a Mercedesek elektronikáját, Amerikában visszahív a gyártó

hirdetés

Igencsak különös visszahívási hullámba kezd a Mercedes az Egyesült Államokban. Kiderült, hogy a világító embléma egy beszerelési hiba miatt úgy összekutyulhatja bizonyos modellek elektronikáját, hogy az még életveszélyes szituációkat is okozhat.

 

Nem mindennapi problémára derült fény néhány Mercedes esetében. Egészen pontosan az idei gyártású GLE és GLS modellekről van szó és azok közül is csak azokról a példányokról, melyekhez a tulajdonosok megrendelték az igencsak feltűnő embléma világítást. Ez miért kritérium a szűkítésnél? Mert pontosan ezzel az aprósággal van probléma.

A gyáriak ugyanis rájöttek, hogy a szóban forgó autóknál nem sikerült jól megoldani az embléma világítás földelését, ami könnyen összezavarhatja az egész autó elektromos rendszerét. Egyes felhasználók arra panaszkodtak, hogy az egyik fényszóró hirtelen felfüggesztett mindennemű működést míg másnál az ablaktörlő állt meg vagy éppen kelt önálló életre. Ezek is kellemetlen problémák, ám az igazán veszélyes mutatvány, hogy a hiba képes a kormányrásegítést is kiiktatni, ami váratlan helyzetekben könnyen balesethez vezethet.

hirdetés

A Mercedes ezért úgy döntött, hogy visszarendeli egy földelés ellenőrzés erejéig az összes világító emblémás példányt Amerikában, azaz csaknem 13 ezer darabot (jó népszerű arrafelé az átlagnál fényesebb csillag). Európai érintettségről még nincs hír, legalábbis ebben a témában nem. A Rolls-Royce azonban már megütötte a bokáját a világító szobrocskák miatt, így nem kizárt, hogy nálunk nemsokára nem földelni, hanem inkább elföldeni kell majd a feláras extrát, bár a csillagos márka esetében mentő tényező lehet, hogy az embléma nem folyamatosan világít, csupán álló helyzetben működtethető a rendszer.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button