______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A forgalomba küldené az önvezető kapszuláját a GM alá tartozó Cruise

hirdetés

Már csak az USA szövetségi jóváhagyására vár a Cruise, aztán forgalomba küldi az önvezető kapszuláit, amikben semmilyen irányító berendezés nincs. Kalifornia állam már rábólintott a GM önvezető autóit fejlesztő cég megkeresésére.

 

A General Motors kimondottan önvezető technológiákkal foglalkozó cége a Cruise, mely az első lehet Amerikában, aki biztonsági sofőr és felügyelet nélkül küldhet önvezető autókat forgalomba mindenféle korlátozások nélkül. Vagyis igazság szerint már tényleg ők az elsők, miután előző héten Kalifornia állam rábólintott, hogy San Francisco városában lehessen önvezető autókat tesztelni mindenféle belső ellenőrzés és irányítás nélkül.

Most viszont ennél többet szeretne a Cruise, ugyanis megkezdené az Origin típusnévvel ellátott önvezető kapszula forgalomba vezetését is, melyben semmilyen irányító berendezés nincs, csak két egymással szemben beszerelt üléssor. A különleges járgány a gyártó szerint a jövő közösségi közlekedését formálja meg, amivel olcsóbban lehetne megoldani a járműmegosztó szolgáltatást, hiszen a költségek megoszlanak több személy között.

hirdetés

 

A Cruise egyelőre csak pár Origin példányt küldene utcára mintegy főpróbaként, de a tervek szerint 2022-ben már tömegesen lehetne gyártani a magukat vezető kapszulákat a GM detroiti üzemében. A gyártó még azt is hozzáfűzte, hogy az önvezető járgányuk nem csak a felhasználóknak spórolhat pénzt, hanem az üzembentartónak is (ez maga a Cruise, ugyanis a gyártó nem tervezi senki másnak sem érvényesíteni), ugyanis egy Origin kapszula élettartama a tesztek szerint nagyjából 1,6 millió kilométerre tehető, ami csaknem hatszor több, mint egy mai átlagos autóé.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button