______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy csalódás vezetett oda, hogy ez a 89-es Dodge Daytona gyakorlatilag gyári állapotban maradt fent

hirdetés

Előfordul, hogy valaki eleve befektetésnek vesz meg egy autót, hogy évtizedekre letárolva később komolyabb összegekért adjon túl rajta. Na ez a Dodge Daytona nem eme nemes cél miatt lett anno megvásárolva, mégis ez lett a sorsa.

 

Amerikában egy 89-es Dodge Daytona nem számít különösebben nagy csodának, hiszen alapvetően egy nem túl felkapott típusról van szó, melyet ma már gyakorlatilag pár dollárért tudnak megvásárolni a kalandvágyó autósok. Ez annak is tudható be, hogy a legtöbb példány mára igencsak leharcolt állapotba került, így maximum hobbi alapnak vagy alkatrésznek érdemes lecsapni rájuk. És akkor itt egy szinte szalon állapotban megmaradt darab, melynek órájába összesen 2000 mérföld lett beletekerve 31 év alatt!

Azzal a helyzettel állunk szemben, amikor gyakorlatilag érdekesebb az autó története, mint annak a lénye. A most a James Edition oldalán eladásra kínált járgány sztorija ugyanis ott kezdődik, amikor 1989-ben egy Corvette gyűjtő amerikai férfi kedveskedni próbált a feleségének. Az asszony ugyanis kitalálta, hogy neki mindenképpen szüksége van egy sportosabb kocsira szigorúan manuális váltóval, mert hát úgy hallotta, hogy az nagyon sokat tesz hozzá a vezetési élményhez!

hirdetés

Emberünket természetesen a szerelem és a bizonyítási vágy vezérelte, így meg is rendelte az ötsebességes kézi váltóval és 2,5 literes 150 lóerős erőforrással szerelt kocsit, amit boldogan adott át élete párjának.

Először minden jól ment, csak aztán a hölgyemény rájött, hogy a manuális váltó csak akkor ad hozzá az élményhez, ha azt tudja is az ember kezelni, így mintegy két hét használat után kijelentette, hogy így ez a kocsi nem kell neki. Mit tett ezután hősünk? A legnagyobb megértéssel nyugtázta a döntést majd a Dodge Daytona bekerült a fűtött garázsba a Corvette gyűjtemény mellé, ahol nekikezdett három évtizednyi pihenésének.

hirdetés

Ezek után 2017-ben értékesítették, de az új tulajdonosnak nem volt szíve a pár mérföldes autót napi használatba fogni, így néhány próba után ő is inkább a tárolás mellett döntött. Így lehet az, hogy egy amúgy nem kimondottan gyűjtői értéket képviselő autó most 31 év után szinte még bejáratós motorral és eredeti állapotú külsővel és belsővel most ismét gazdát keres az interneten. Remélhetőleg olyan helyre kerül, ahol megbecsülik, hiszen jelen állapotában ez a példány csaknem egyedülálló, jó lenne most már tényleg megőrizni így az utókor számára.

Címkék

Hasonló tartalmak

2 komment

  1. Sziasztok!
    A fenti cikkben az összes fotó arról tanúskodik, hogy egy Chrysler-ről van szó.
    Vagy a képek nem az adott gépkocsit ábrázolják?
    Köszi!

  2. Szia! A 89-es Dodge Daytona a Chrysler gyáregységében készült (konszernen belül), mindegyik példányon rajta vannak a Chrysler logók (mivel Chrysler Laser néven is forgalmazták). Viszont Dodge hátsó felirat is került rá, hiszen mégiscsak Dodge néven forgalmazták. A képek a szóban forgó autót mutatják!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button