Autós Hírek

Game Over: mostantól nem lehet menet közben játszani a Tesla modellekben

A Tesla nemrég tette lehetővé a menet közbeni videojátékozás lehetőségét az infotainment kijelzőn, most pedig egy újabb frissítéssel el is tüntették azt. A közlekedés biztonságával foglalkozó szervezeteknek nem tetszett a megoldás.

 

A Tesla manapság nem csak elektromos hajtás terén képviselteti magát jelentősen, hanem a szórakoztató rendszerek témakörében is mondhatni, hogy élen jár. Elég csak a számtalan lehetőségre gondolni, amit az amerikai villanyosok infotainment rendszere kínál (fingó hangok, lobogó tűz szimulálása, stb…). Ezek között megtalálható a videojátékozás is, amit egy nemrég kiadott frissítés menet közben is lehetővé tett.

Na de miért is? A Tesla elmondása szerint ezzel az utasoknak szerettek volna kedveskedni. Viszont az NHTSA nem nézte jó szemmel az irányt, ugyanis szerintük nem csak átverhető a rendszer (némi ügyeskedéssel a vezető is tud játszani menet közben), hanem akkor is eltereli a sofőr figyelmét, ha éppen mondjuk tényleg az utasok játszanak. A Tesla egyetlen modellje sem teljesen önvezető jelenleg, így biztonsági kockázatot jelentett a fejlesztés.

Az amerikai gyártó nem is kérdőjelezte meg a “vádakat”, így gyorsan érkezett egy újabb frissítés, ami után már elérhetetlenné válnak a játékok, miután elindult az autó, azaz ezzel továbbra is marad a parkolóban szórakozás lehetősége.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button