Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Futurisztikus elektromos roadster koncepcióval áll elő az MG

A márka történetének új korszakát nyitja meg az MG Cyberster tanulmány, azaz az egykori patinás angol márka ismét elkezdett sportos irányba tervezgetni, természetesen most már elektromos formában.

 

Az angol múlttal rendelkező, ám jelenleg már kínai tulajdonban álló MG a márka történetének új korszakába készül éppen belépni. Természetesen ez a kő kemény elektromos sportkocsik korszaka, melyet egy dögös roadster koncepcióval vezetnek most be a gyáriak.

hirdetés

A Cyberster tanulmány ráadásul tényleg rászolgált a “cyber” jelző használatára, hiszen kinézetét és technológiáját is tekintve egy erősen jövőbe mutató autóról van szó. Persze, az ilyen jellegű dizájnt mai szemmel még szokni kell, de meg kell hagyni, hogy a “hűtőrács” rajzolata, az oldalfalon végigfutó LED csík és a klasszikus bukólámpára emlékeztető rejtett fényszóró kialakítás egyértelmű egyediséget kölcsönöz a járgánynak mindazok mellett, hogy a tervezők elmondása szerint a forma kialakításánál sok ihletet a régi MGB modellből emeltek át.

A belső térben egyértelműen a digitális kijelzők uralják az összképet, melyekből még a sofőrt és az utast elválasztó idom oldalára is jutott egy darab. Érdekes részlet, hogy bár ezek a kialakítások egyértelműen a digitalizációt hirdetik, az oldalsó panel fölött egy hagyományos tollat tárolni képes mélyedés került kialakításra, ezzel is jelezve, hogy van, amit az új technológiák azért nem tudnak végérvényesen nyugdíjba küldeni.

Hajtáslánc tekintetében egyelőre annyit árultak el az illetékesek, hogy nagyjából 800 kilométeres elektromos hatótávval számolhatunk, a dinamizmust pedig mi sem jelzi jobban, mint hogy a koncepciónak kevesebb mint három másodpercre van szüksége ahhoz, hogy elérje a 100 kilométeres óránkénti sebességet. Egyelőre ennyi, de nemsokára, pontosabban jövő héten a Shanghai Auto Show keretein belül teljes leleplezésre lehet már számítani.

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button