______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

BMW E30 pickup? Dehogy! Ez igazából egy Toyota Tacoma!

hirdetés

Amerikai tanulók egy csoportja valósította meg a tökéletes BMW pickupot, avagy ilyen lett volna a platós E30, ha a Toyota adta volna hozzá az alapokat.

 

Bár a legtöbb gyártó már kipróbálta magát a platós modellek piacán, a BMW eddig egy-két prototípus kivételétől eltekintve távol maradt ettől a szegmenstől. Hivatalosan ez most sem változott meg, ám néhány lelkes tanuló jóvoltából ismét megismerkedhetünk egy “milyen lett volna, ha…” elképzeléssel.

Egészen pontosan az Alabama államban található Shelby County Career Tech Education Center (CTEC) tanulói álmodtak meg és hoztak össze egy figyelemreméltó próbálkozást. A srácok szerencsére nem a mostani bajor arculatot választották ki a mesterműhöz, hanem egy 1987-es 325i E30 orrát helyezték fel az alapokat nyújtó Toyota Tacoma platósra.

hirdetés

Miért pont ezekből épült a kocsi? Az iskola elmondása szerint a választásban sokat segített, hogy olcsón beszerezhető volt a két alap, ugyanis a 2001-es Toyota és a BMW is mozgásképtelen állapotban várt arra már egy ideje, hogy valakik meglássák a lehetőséget bennük és ezzel új lehetőséget kapjanak az “úton maradásra”. A “roncsok” mindezek mellett azért is jöhettek képbe, mivel a tanulóknak kimondottan azzal a feladattal kellett megküzdeniük, hogy miként lehet két használhatatlan kocsiból egy használhatót összehozni.

Az összeépítés szemlátomást igényesen lett megvalósítva, ráadásul az összképen még tovább javít, hogy a 3-as BMW első sárvédőjén megjelenő övvonal tökéletesen folytatódik a Toyota ajtaján, pedig az teljesen gyári állapotban marad. A meghajtás a japán fél sajátja, hiszen a német klasszikus eleve eldurrant motorral érkezett meg a műhelybe, de a motor köré teljesen új tartószerkezetet kellett építeniük a diákoknak, hogy rá lehessen tenni az E30 első traktusát.

hirdetés

A CTEC elmondása szerint a kocsi még nincs teljesen kész, de már így is teljesen megoldottnak tekinthető a tanulók feladata, azaz a pickup működik és még jól is néz ki. Annyira, hogy nemsokára az Alabama Auto Show keretein belül is kiállítják azt a nagyközönségnek április végén.

képek: Jalopnik/Robert Irwin

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button