______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Furcsa Fiat 500-asok lepik el Németországot?

hirdetés

Németországban egyre gyakoribb a látvány, hogy alaposan módosított hátsó kidolgozással rendelkező Fiat 500-asok szaladgálnak az utakon. Na de mik ezek és mire jók? Íme a válasz!

 

Németországban élő, vagy csak arra járó követőinktól mi is sokszor kaptunk olyan képet, amin egy háromkerekűnek tünő Fiat 500-as látható mindenféle körülmények között. Mindig felmerül a kérdés, hogy ez akkor most mi is pontosan. Gyári? Van valami különleges oka, hogy átalakították? Nem és igen a válasz!

A szóban forgó járgány az Ellenator cég terméke, aki azzal foglalkozik, hogy kis városi modelleket alakít át úgy, hogy azt korengedménnyel is vezethesse bárki. Ennek fényében nem csak Fiat 500, hanem Volkswagen Polo, Seat Ibiza és Skoda Fabia is található hasonló kialakítással a németeknél.

hirdetés

Elég csak bemenni az autónkkal az Ellenator céghez, akik potom 6 ezer euró fejében kicserélik a hátsó tengelyt egy olyanra, aminél a két hátsó kerék pár centire kerül egymáshoz (a csomagtartó alját szükséges átalakítani hozzá), ezzel pedig belecsúsztatva az autót a háromkerekű kategóriába. Ez még persze nem lenne elégséges ahhoz, hogy egy 16 éves is vezesse a járművet, ezért szoftveresen 20 lóerőre butítják a motort is, ami már bőven jó ahhoz, hogy a fiatalok is használhasság azt.

Az Ellenator cég elmondása szerint ráadásul ezek az autók könnyedén visszaalakíthatók eredeti állapotukra, amikor a felhasználó betölti a 18. életévét és már korlátozások nélkül vezethet autót. Szóval erre jó a különleges, háromkerekűnek tűnő Fiat 500-as.

hirdetés

képek: Ellenator/Flickr

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button