______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A W123-as, ami nem jön veled szembe minden sarkon

hirdetés

Bár sokaknak csak zöldséges-Merci néven égett bele a tudatába, a Mercedes W123 ma már a klasszikus modellekkel foglalkozó fanatikusok egyik kedvelt típusa. Most egy olyan példányt kínálnak eladásra, amiből tényleg nem szaladgál sok az utakon.

 

Egy időben kimondottan sok szaladgált az utakon a W123-asból, hiszen az elnyűhetetlensége és a kilencvenes évekre már megfizethetőnek mondható ára miatt sok vállalkozó és kereskedő látta meg az autóban rejlő lehetőségeket. Ekkor kapta meg a zöldséges-Merci elnevezést is, amit azóta is sokan emlegetnek. Pedig ma már ott tartunk, hogy egy szép állapotban megmaradt kupé 123-as kincset ér és vadásszák is őket a klasszikus németek szerelmesei.

Persze, mint minden modellnél, itt is fontos az egyediség, így nem mehetünk el szó nélkül a napokban az eBay-en felbukkant példány mellett sem. Miről is van szó pontosan? Egy Zender tuningos, AMG elemekkel is ellátott darabról, mely megjelenésével azonnal magára vonzza a tekintetet.

hirdetés

Na jó, a gyári állapotot keresőknek egy kicsit sok lehet a rikító sárga fényezés, a feketére fújt hűtőmaszk és a nem elhanyagolható méretű AMG matricázás, de el kell fogadni, hogy anno volt lehetőség az ilyesfajta megoldásokra is. A belső térben Zebrano fabetéteket és AMG kormánykereket találhatunk, az állapot pedig akárcsak a külső, lényegében újszerűnek mondható.

Az eladó elmondása szerint egy kimondottan megkímélt autóról van szó, amit garázsban tároltak, a nagyszervízt pedig nemrég végezték el rajta. A 280CE megjelölésű, tehát a 185 lóerős 2,8 literes hathengeres motorral ellátott Mercedes órájában 126 ezer kilométer van jelenleg, az ára pedig 30 ezer euró, azaz nagyjából 10 millió forint.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button