______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Folytatódik a Volkswagen csoport elektromos terjeszkedése, főleg crossover fronton várható sok újdonság.

hirdetés

Gyakorlatilag az elkövetkező két évben a Volkswagen konszern minden fontosabb márkája kap egy-egy új elektromos crossovert a most kiszivárgott ütemterv szerint.

 

A Volkswagen nagy erővel vágott bele a villanyosításba, aminek mára meg is van az eredménye. Az ID.3 gyakorlatilag tarol az európai piacon az elektromos autók között, ráadásul konszernen belül más villanyos típusok is a vártnál jobban teljesítenek, például a Porsche Taycan is ebbe a kategóriába tartozik.

Érthető tehát, hogy az emissziós szabályozások mellett most már a lelkesedés is hajtja a gyártókat, aminek köszönhetően az elkövetkező években sorra jönnek majd ki az újabbnál újabb villanyos modellek. A VW csoport főként elektromos SUV fronton erősít rá a palettára a most kiszivárgott gyári ütemterv szerint.

hirdetés

Az Automarket online magazin cikkjében megjelent grafika szerint már jövőre fontos újdonságokkal bővül majd a felhozatal. Megérkezik például az ID modellcsalád legújabb tagja, a kupé-SUV formai megoldásokkal rendelkező ID.4 és az Audi Q4 elektromos változata is, de természetesen az új típusok közé sorolható a már papíron bemutatkozott, de egyelőre még az értékesítésből kimaradt Skoda Enyaq és a Seat El-Born is.

2022 is érdekes lesz az elektromos modellekkel szimpatizálók számára, hiszen olyan érdekességek érkeznek majd, mint például a tanulmány szinten retró külsővel ellátott (kérdés, hogy ez mennyire marad majd meg) ID.Buzz villanyos kisbusz végleges változata, mellyel a tervek szerint a Tourant váltja majd le a német gyártó.

hirdetés

Várható volt, de azért mégis érdekes tény, hogy a Porsche Macan is kap teljesen elektromos variánst, mely az eddig kiszivárgott képek szerint nem csak a hajtásában, hanem bizony dizájn területén is eltér majd a belsőégésű motorral ellátott változatoktól.

Az Audi E-Tron modellcsalád is tovább építkezik a jelek szerint 2022-ben, hiszen a Q4 mellé megérkezik a Q5 elektromos erőforrásokra támaszkodó változata is, mely ugyan arra a MEB platformra épül majd fel, mint például a Volkswagen ID.4 és a Skoda Enyaq.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button