______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elektromos SUV modellel bővülhet a Mercedes-AMG palettája

hirdetés

Szokatlanul erős formában, csöndesen és kategóriát váltva éledhet újjá a Mercedes R-osztály szellemisége, azaz pár éven belül érkezik egy nagyméretű hétszemélyes elektromos SUV az AMG palettába.

 

A Mercedes villanyosítási törekvéseinek következménye, hogy bizony idővel muszáj lesz, hogy egymásra találjon a márka jelenleg két külön szálon futó termékcsaládja, mely az elektromos EQ és a teljesítményorientált AMG modellekből áll. Most egy ilyen “keresztezési pont” lehetőséget talált a Car Magazine online portál, ugyanis információk szerink már készül az az elektromos SUV modell, mely egyszerre képviseli majd mind a két vonalat.

Egészen pontosan az R-osztály szellemi örököséről van szó, mely egy kimondottan nagyméretű hétszemélyes elektromos SUV lesz és először Tobias Moers tett utalásokat a fejlesztésére még mielőtt az AMG részlegből távozva átvette az Aston Martin vezetését.

hirdetés

Na de hogyan törhet be egy nagy és elektromos szabadidő járgány a sportos AMG palettába? Szimpla elektromos erővel! A híresztelések szerint ugyanis a Mercedes-AMG GLR (esetleg EQR) néven érkező újdonságot három elektromos erőforrás mozgatja majd nagyjából 1000 lóerős teljesítménnyel, az energiaellátásról pedig egy 105 kWh-s akkumulátor csomag fog gondoskodni. Egyelőre értelemszerűen a fejlesztés jelenlegi szakaszában még nincs értelme ennél pontosabb specifikációkról beszélni, de mindenképpen érdekes tény, hogy a csillagos márka nem csak a lapos sportkocsikat, hanem a méretes családi tankokat is elképzeli a jövő elektromos teljesítményorientált palettáján. A premier a jelenlegi tervek szerint 2025-ben várható.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button