______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Fogyókúrás Porsche, avagy itt a könnyítő csomag a 911 Turbo S-hez

hirdetés

Lomha eddig sem volt, viszont akad néhány tétel a Porsche 911 Turbo S esetében, melyeket elhagyva még impozánsabb dinamizmus érhető el. Erre megy rá a most bejelentett súlycsökkentő csomag.

 

A súlyfelesleg leadása mindig egészségesebb életmódot eredményez. Ez igaz emberre és sportkocsira egyaránt. Most az utóbbira érkezett egy példa, a Porsche ugyanis bejelentette a 911 Turbo S-hez készített súlycsökkentő csomagját.

De miért is van erre szükség? Mert mindig van, aki többet és jobbat akar. Nem mintha az “alap” Turbo S 2,7 másodperces 100-as sprintje nem lenne elég jó, de hát na… Ha van kereslet, akkor nem is akkora hülyeség.

hirdetés

Szóval itt van a súlycsökkentő csomag, mely tartalmaz egy kikönnyített kipufogórendszert, vékonyabb üvegezést és könnyebb első üléseket. A hátsókkal mi a helyzet? Ott nem könnyítettek a gyáriak, hanem nemes egyszerűséggel kihajították őket a kocsiból. A klíma és a rádió maradt, avagy a németek nem mennek olyan messze, mint ahogy azt a japánok tették a Civic Type-R esetében.

Így nem kevesebb mint 30 kilót sikerült leadnia a 911-nek, mely most már 1640 kg helyett csak 1610-et nyom. Csak a kedves vásárló nehogy felszedje ezt a 30 kilócskát a karanténban dekkolva, mert akkor aztán tényleg semmi értelme nem volt a dolognak…

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button