______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Volkswagen optimista, a GM pedig már fizetéscsökkentésről beszél

hirdetés

A világban kialakult koronavírus járvány egyelőre minden egyes autógyártót megállásra kényszerített. Na de mikor áll minden vissza a normális kerékvágásba? Erről megoszlanak a vélemények.

 

Ahogy begyűrűzött a világ összes szegletébe az új koronavírus járvány, úgy álltak le egymás után az autógyártók is. Ez az iparág jelenleg gyakorlatilag nem termel. Vagyis hát pontosabban termel, komoly veszteséget naponta. A helyzet tehát nem jó, ám felmerül a kérdés, hogy vajon mikor áll vissza minden a régi kerékvágásba? Erre jelenleg nincs hivatalos válasz, csupán tervekről és találgatásokról beszélhetünk. Ezek pedig ahány gyártó, annyi irányba mutatnak.

Ott van például a Volkswagen, aki arra készül, hogy már nyáron visszaállhat minden a régi kerékvágásba. Ezt maga Juergen Stackmann, a márka igazgatóságának az egyik tagja árulta el arra hivatkozva, hogy az ázsiai piac már el is kezdett talpra állni. “Mi arra számítunk, hogy nyárra Németországban visszatér minden a régi kerékvágásba. Meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal, a társadalom és a gazdaság nem állhat le, ezért folyamatosan készen állunk az újra indításra”- mondta Juergen a Reuters újságírójának.

hirdetés

Ezzel a véleménnyel lényegében szembe megy Amerikában a GM álláspontja, ahol egyelőre tippelni sem mernek arra, hogy mikor indulhat ismét meg a termelés. Donald Trump ugyan szeretné, ha legkésőbb húsvétra túllendülne a dolgon a gazdaság, ám jelen helyzetben a fertőzés terjedését tekintetbe véve erre nincs túl sok esély. A GM vezetőségének pedig lépni kell, hogy álló gyártósorokkal is át tudja vészelni a válságot, ezért jelentős fizetéscsökkentéseket jelentettek be, melyek pozíciótól függően 20 és 30 százalék közé tehetők, avagy a vállalat vezetői a pénzük 30 százalékától esnek el április elsejétől, míg az alkalmazottak 20 százalékkal kevesebbel lesznek kénytelenek beérni.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button