Autós Hírek

Felhagyhat a hagyományos autók gyártásával a Seat

Egy angol magazin került olyan információk birtokába, mely azt jelentheti, hogy tíz év múlva a Seat már nem hagyományos autós márkaként lesz jelen a piacon. Jön a rollerek, biciklik és a kétszemélyes városi négykerekűek kora a gyártó életében.

 

A Volkswagen csoport igazi fekete báránya manapság a Seat márka. Miért is? Nem igazán termel hasznot, nincsenek komoly elektromos törekvései és látványosan küzd a saját identitásával kapcsolatban. Egykor a spanyol gyártó a sportos vonalat képviselte, de ez a Cupra külön márkává cseperedésével okafogyottá vált, viszont az anyamárka és a Skoda mellett nem tud érvényesülni más kategóriákban sem.

Ebből a szempontból érthető, hogy egy meg nem nevezett belsős döntéshozó már most elkezdte felvázolni a márka jövőjét az Autocar magazinnak. Egy jövőt, mely drasztikus változtatásokat hozhat magával.

A forrás ugyanis arról számolt be, hogy a Seat felhagyhat a hagyományos autók gyártásával a jövőben, azaz 2035 környékén már csak rollereket, kerékpárokat és aprócska kétszemélyes járgányokat kínálna a vásárlóknak mintegy városi közlekedési alternatívaként.  Az informátor szerint ezzel kimondottan a fiataloknak kínálnak majd mobilitási megoldásokat és szolgáltatásokat.

Ennek a trendnek az előfutára lehet a Seat Mo is, a márka elektromos robogója, illetve a 2019-ben Genfben bemutatott Minimo is, illetve nem feledkezhetünk el az eddig bemutatott Seat kerékpárokról és rollerekről sem.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button