______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Használtat Németországból? De honnan, hogy ne verjenek át? Kérdezz-Felek Extra

hirdetés

Már évek óta nagy divatja van Németországból behozni autókat, így a magyar vásárlók is előszeretettel bújják a különböző árusító oldalakat. Na de vajon hol érdemes tényleg nézegetni, hogy minimalizáljuk a lyukra futás lehetőségét? Ebben segít most Csík az egyik olvasónknak.

 

Szabolcs valószínűleg tervezgeti egy használt járgány behozatalát, így megütötte a fülét az egyik műsorunkban elhangzott állítás.

“Sziasztok!

hirdetés

Kicsit el vagyok maradva a Podcast hallgatásával, de valamelyik 4. évad adás végén ütötte meg a fülem, hogy németországi autót ne a mobile.de-n nézegessünk. Melyik oldalt ajánlatok helyette?

Üdv

Szabolcs”

Persze, nem mindegy, hogy merre kezd el nézegelődni az átlag magyar vásárló, de szerencsére Csík sokat bújja az ilyen oldalakat, így van némi összehasonlítási alapja.

hirdetés

Szia Szabolcs!

Így igaz, a német azt gondolja (részben joggal), hogy a mobile.de a gyanús kereskedők, szlovákok, lengyelek, magyarok, románok hirdetőoldalává vált – bár ettől találni még ott jó autót, csak a lyukra futás esélye talán nagyobb.

 

Ha németet akarsz mindenképpen, akkor az autoscout.de-t nézzed szerintem. Érdekes, ritka dolgokat a kleinanzeigen.de oldalon találsz, de ott bogarászni kell, mert minden van.

Én továbbá meg szoktam nézni a:

marktplaats.nl (holland)
subito.it (olasz)
willhaben.at (osztrák)

oldalakat is. De az ooyyo. akármi oldalakat kerüld el, tele van lehúzással, átveréssel. A leboncoin.fr-t pedig sajnos csak nézegetni tudjuk, holott csodák vannak ott (ez francia), mert az úgy működik, hogy a hirdetőnek eleve be kell kattintania a “minden országban látható legyen” opciót a hirdetésfeladáskor, ha azt akarja, hogy például Magyarországról is fel lehessen hívni. A többség persze nem kattintja be… De francia IP-címes gépről látható, itthonról is, csak találj olyat 😀 Vagy például VPN-nel (Surfshark).

Üdv!
Csik

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button