Autós Hírek

Egy az egyben bepattintható elektromos hajtást kínálnak a klasszikus Minihez

Egy ideje már megfigyelhető jelenség, hogy sokan igazi klasszikusokat alakítanak át elektromos autóvá, így érthető, hogy sok gyártó rá is áll a villanyos készletek kifejlesztésére. Most a régi Minihez kínálnak egy olyan elektromos hajtást, ami egy az egyben bepasszol a járgány motorterébe.

 

Egyre nagyobb divatja van az olyan átépítéseknek, melyeknél régi klasszikus autókból csinálnak elektromos járgányokat. A legtöbb vállalkozó szellemű tuningos többnyire sok helyről összevadászott alkatrészekből oldja ezt meg, de egyre több az olyan vállalkozás is, mely egyben kínál kimondottan specifikus készleteket. Ilyen az Electrogenic is, mely most egy a kimondottan a klasszikus Mini szériához készült, komplett szettet dobott a piacra.

A készlet tartalmaz egy villanyos motort, mely 60 lóerőt képes kipréselni magából 135 Nm nyomaték mellett, egy 20 kWh teljesítményű akkumulátor csomagot, na meg persze egy tartókeretet is, ami pontosan beillik a Mini motorterébe, természetesen az eredeti erőforrás és a váltó eltávolítása után. A gyártó külön hangsúlyozza, hogy természetesen ennek köszönhetően (nem kell komolyabban átalakítani a motorteret és a karosszériát) bármikor könnyedén vissza is alakítható a járgány a hagyományos belsőégésű konfigurációra.

Na de mit nyújt az Electrogenic készlete? Az ígéretek szerint nagyjából 130 kilométeres hatótávot, ami miatt kimondottan városi használatra ajánlott az elektromos klasszikus. Tervben van, hogy később érkeznek opcionális kiegészítő akkumulátorok is a csomagba.

Elég visszafogott tehát a teljesítmény és a hatótáv, az árról viszont ugyan ez közel sem mondható el. Az Electrogenic 15 ezer angol fontot, azaz nagyjából 6,2 millió forintot kér a villanyosításért.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button