______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Önálló száguldozásba kezdhet a Rivian R1, ha valaki a frissítés előtti szőnyeget használja

hirdetés

A Rivian arra figyelmeztette a vásárlóit, hogy az R1 modellfrissítésekor megváltoztatta a pedálok elhelyezkedését is, így a korábban használt gumiszőnyegek életveszélyesek lehetnek. Ténylegesen volt, aki a régi szőnyeget használva került igencsak szorult helyzetbe.

 

A Rivian generációváltásnak hívja, de inkább fogható fel alapos frissítésnek a nem olyan régen piacra dobott R1T és R1S változat. Azon a tényen persze nem változtat az elnevezés, hogy sok mindent átterveztek a mérnökök. Most az egyik ilyen átalakítás okozott némi bonyodalmat, ami miatt közleményt kellett kiadnia a gyáriaknak.

Nemes egyszerűséggel arról van szó, hogy a Rivian a frissítésnél újrapozícionálta a pedálokat is. Ezzel nem is lenne baj, csak hogy sok vásárló elkezdte megvásárolni a gyári vízálló gumiszőnyeget is az autóhoz. Igen ám, csak hogy ami jelenleg kapható, az az előző verzióhoz lett méretezve.

hirdetés

Emiatt, aki ezt használja az új kocsijához, az könnyen bajba kerülhet, mivel gyorsításnál a pedál könnyen a szőnyeg alá szorul, ezzel eszeveszett száguldozást eredményezve. A bakira egy konkrét megtörtént eset világított rá, amikor az egyik felhasználó került ilyen szorult helyzetbe.

A gyártó ezért közleményt adott ki, hogy a shop-ban található jelenlegi gumiszőnyeg nem használható az új R1 modellekhez, már dolgoznak a frissített változaton. Addig is a termékleírásba is bele kerül, hogy az első generációs modell kiegészítőjéről van szó.

hirdetés

Fontos kiemelni, hogy nem csak az adott modell esetében fontos a megfelelő méretű szőnyeg használata, hanem mindenkinek érdemes odafigyelnie, ha utángyártott megoldást vásárol. Nincs annál veszélyesebb, mint amikor a nem megfelelő méret miatt magától gyorsít az autó, vagy éppen a féket nem tudod használni, mert a pedál alá ékelődik a szőnyeg.

képek:  ChapULine/Rivianforums

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button