______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

BMW: ne értékesítsétek tovább ezeket az autókat!

hirdetés

Tavaly gyulladt ki menet közben a Fremantle Highway autószállító hajó, amin több ezer járművet szállítottak. Sikerült megmenteni néhányat, legalábbis a biztosító szerint. A BMW azonban úgy véli, hogy ezek életveszélyesek lehetnek és nem nézi jó szemmel a további értékesítésüket.

 

Tavaly óriási figyelmet kapott egy autószállító hajó esete. A Fremantle Highway út közben gyulladt ki, az első vizsgálatok szerint néhány elektromos autónak köszönhetően, ám ezt később meg is cáfolták. A tüzet igencsak nehezen tudták eloltani, ráadásul ez idő alatt a legtöbb autó a lángok martalékává vált. A hajó partra vontatása után a biztosító azonban csaknem 1000 autót még megmenthetőnek talált, köztük 260 darab BMW-t is.

Mi lett ezen járgányok sorsa? A biztosító, miután a gyártó felé teljesítette a kártérítést, eladta a hajóról kiemelt autókat egy holland konzorciumnak, akik most érthető módon szeretnék azokat tovább értékesíteni. Mi a csavar a sztoriban? A BMW nem örül ennek, szerintük ugyanis a szóban forgó járgányok életveszélyesek lehetnek a tűz és az oltás közben elszenvedett sérülések miatt.

hirdetés

Ezért fel is szólították az autókat birtokló cégeket, hogy álljanak le az értékesítéssel és inkább bontsák el azokat. Természetesen a cégek nem értenek egyet ezzel az állásponttal, szerintük a kocsiknak igazából semmi baja. Mindezek ellenére megpróbáltak megállapodásra jutni a gyártóval, a holland cégcsoport ugyanis felajánlotta, hogy akkor csak olyan országokban értékesítik a modelleket, ahol az autóipari jogszabályok nem szigorúak. Természetesen ez sem tetszik a bajoroknak, hiszen egy-egy baleset komoly mértékben befolyásolná a hírnevüket.

Mi lesz végül az autókkal? Egyelőre nehéz megmondani, valószínűleg jogi úton születik majd meg a döntés. Azok ugyanis már nem a BMW tulajdonát képezik, de azért van ráhatásuk, hogy a termékeiket ne lehessen életveszélyes állapotban használni, mivel egy-egy baleset komoly hatással lehet a márka hírnevére.

forrás: Carscoops

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button